Mijn naam is Bart van der Zanden. Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw en dochter in Cuijk. Ik ben muziektherapeut, als creatief therapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zowel muzikaal als pedagogisch heb ik jarenlange ervaring in het (muzikaal) werken met kinderen. Het werk in mijn praktijk combineer ik met mijn werk als SPH'er in de kinder- en jeugdzorg in Duitsland.

Opbloeien

Als muziektherapeut heb ik in verschillende instellingen voor kinder- en jeugdzorg gewerkt, zowel ambulant als stationair. In de behandeling kwamen kinderen met uiteenlopende problemen en stoornissen; o.a. hechtingsproblematiek, psychosociale problemen, ontwikkelingsstoornissen en autismespectrumstoornissen. Muziektherapie is voor deze kinderen meestal een waardevolle alternatieve en laagdrempelige manier om zich te uiten: het mooiste aan mijn werk vind ik te zien hoe kinderen kunnen opbloeien als ze die mogelijkheid krijgen!

Spelen met muziek

Wat dat betreft zijn dan ook alle kinderen gelijk: ieder kind komt een stapje verder als het mag uitproberen en zichzelf kan ontdekken, door te spelen met muziek en de gevoelens die zij oproept. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau en met zijn eigen thema's. Sommige kinderen genieten van een steuntje in de rug tijdens de musicalles, anderen krijgen intensieve begeleiding in de therapie. In de muziek is ieder kind zichzelf!

contact